Alleen maar derby’s in bekerpoules!

DSC_2364

27 Jul Alleen maar derby’s in bekerpoules!

De KNVB heeft de bekerpoules bekend gemaakt. De wedstrijden zullen feitelijk allen per fiets bereist kunnen worden want alle wedstrijden betreffen onvervalste derby’s. Opvallend is dat De Heracliden maar liefst drie keer tegenstander is. Zowel het eerste, tweede en het futsalteam treffen een team van De Heracliden. De nummering, waarin duidelijk wordt welke wedstrijden thuis en uit worden gespeeld, wordt op 28 juli bekend gemaakt.

 

Hieronder de poule-indelingen met een korte toelichting:

 

Z.E.C. 1:

  1. De Heracliden 1
  2. SC Loppersum 1
  3. Stedum 1
  4. Z.E.C. 1

 

Voor bijna alle tegenstanders geldt dat ze actief zijn op een hoger niveau. Zo speelt De Heracliden in de 4e klasse en draait SC Loppersum al enkele jaren bovenin de 3e klasse mee. Stedum is na een jaar 4e klasse gedegradeerd naar de 5e klasse. Overigens zit Stedum niet bij Z.E.C. in de competitiepoule. Loppersum is vorig jaar ook ingedeeld bij Z.E.C. Destijds waren ze met 5-0 te sterk voor Z.E.C. Eerste elftalvedette Ronny Bakker omschreef de indeling echter als volgt: “makkie”!

 

Z.E.C. 2:

  1. Corenos 2
  2. De Heracliden 3
  3. Noordpool-U.F.C. 2
  4. Z.E.C. 2

 

Een zware indeling voor het nieuwe tweede elftal. Zoals tweede elftalvedette Richard Knol echter zei: “we gaan het beleven”, en zo is het.

 

Futsal Z.E.C.:

  1. De Hercliden 3
  2. Z.E.C. 1

 

Het futsalteam heeft maar één tegenstander: De Heracliden 3. In de competitie is Z.E.C. ingedeeld bij De Heracliden 4, al hoeft dit niet per definitie te betekenen dat het derde elftal een veel beter team is. De winnaar van de wedstrijd gaat een ronde verder, de verliezer is direct uitgeschakeld in de beker. Zoals Z.E.C. futsalvedette Richard Knol echter zei: “we gaan het beleven”, en zo is het.